Actualitate

Argumentele penibile ale unui șofer rămas fără permis după ce a gonit cu peste 100 km/h prin Lugoj

Argumentele penibile ale unui șofer rămas fără permis după ce a gonit cu peste 100 km/h prin Lugoj

Autoliv

Tribunalul Timiș a emis sentința finală într-un proces de contestare a procesuluiu verbal prin care un șofer a fost amendat și  a rămas fără permis după ce a fost prins de radar conducând cu 105 km/h prin Lugoj. Atât magistrații Judecătoriei Lugoj, cât și Tribunalul au menținut sancțiunea.

Polițiștii lugojeni l-au prins în primăvara anului trecut pe un șofer care conducea „cu viteza de 105 km/h în localitate, pe un sector de drum cu limitare de 50 km/h”. Polițiștii i-au întocmit șoferului proces verbal de contravenție, aplicându-i vitezomanului o amendă de 887 de lei și suspendarea dreptului de a conduce. Șoferul a contestat amenda în instață, arătând că imaginile video suprinse de radar nu sunt concludente pentru că sunt neclare. De asemenea, șoferul a mai arătat că raportul constatator, buletinul de verificare şi atestatul radarului nu sunt încadrate în normele legale. „Petentul apelant a mai solicitat şi prezentarea unui ordin de serviciu prin care s-a primit misiunea monitorizării traficului cu ajutorul aparatului radar şi care să justifice prezenţa agentului pe porţiunea de drum respectivă”, mai arată un document de la dosar.

Rând pe rând, argumentele șoferului au fost invalidate de judecătorii de la Judecătoria Lugoj și Tribunalul Timiș, care au arătat că din înregistrarea depusă la dosar se distinge clar numărul de înmatriculare al autovehiculului, se vede data si ora înregistrării, precum si valoarea vitezei măsurate. „Faptul ca petentul nu a respectat viteza legala este probat cu înregistrarea efectuata cu aparatul radar, montat pe autospeciala MAI, omologat si verificat metrologic (buletin de verificare metrologica nr. 0056431/24.03.2014 în termen de valabilitate)”, mai arată sentința prin care a fost respinsă contestația.

Judecătorii Tribunalului Timiș, care au judecat apelul formulat împotriva sentinței de la Judecătoria Lugoj au arătat că în cererea de apel, șoferul nu a atacat sentința primei instanțe, aducând aceleași argumente ca la Judecătoria Lugoj. „Totodată, instanţa constată că petentul nu a formulat nici o obiecţie referitoare la existenţa faptei la momentul întocmirii procesului verbal, semnând procesul verbal în dreptul menţiunii potrivit căreia nu are obiecţiuni, ceea ce poate fi considerat chiar definitoriu pentru abuzul de drept săvârşit de petent prin formularea prezentei plângeri şi a căii de atac”, se arată în sentința Tribunalului Timiș.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017