Social

Anul acesta au solicitat șomaj mai puțini absolvenți decât în 2015

Anul acesta au solicitat șomaj mai puțini absolvenți decât în 2015

Autoliv

Aproximativ 66 de absolvenți lugojeni s-au adresat anul aceasta Agenţiei Locale pentru Ocupare Forţei de Muncă Lugoj (ALOFM), solicitând să intre în şomaj. Dintre aceştia, doar aproximativ 40 au beneficiat de indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei lunar, timp de şase luni.

„Conform legislaţiei actuale, absolvenţii de liceu care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu reuşesc să se încadreze în muncă, beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în cuantum de 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă, pe o  perioadă de şase luni. Indemnizaţia de şomaj nu se acordă automat tuturor celor care nu şi-au găsit un loc de muncă, ci la cerere. În 2016, din cei aproximativ 66 de absolvenţi înregistraţi la noi, aproximativ 40 au beneficiat de această indemnizaţie. Restul, fie s-au angajat, fie au urmat altă formă de învăţământ”, a declarat Nastasia Drăgan, inspector de specialitate în cadrul ALOFM Lugoj.

Conform reprezentanţiilor ALOFM Lugoj, numărul dosarelor depuse de către absolvenţi la agenţie a scăzut în acest an, faţă de anul trecut.

„În anul 2015, aproximativ 130 de absolvenţi s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Lugoj. Dintre aceştia, mai mult de jumătate au beneficiat de indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei lunar, timp de şase luni”, a mai adăugat Nastasia Drăgan.

Absolvenţii înregistraţi în evidenţele Agenţiei care se angajează în termen de maxim 12 luni de la absolvire, beneficiază de o primă de angajare în valoare de 500 de lei. Ei sunt însă obligaţi să-şi menţină locul de muncă cel puţin 12 luni, demonstrând trimestrial că nu sunt probleme. În caz contrar, vor fi obligaţi să restituie sumele încasate.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017