Social

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Am vorbit cu elvețianul care realizează o investiție uriașă într-un sat de lângă Lugoj

Autoliv

O micuță afacere cu pâine înființată în 1934 de o familie de elveției și dezvoltată timp de trei generații se extinde într-un sat de lângă Lugoj. E vorba de o fabrică de panificație, construită la Mănăștiur. Aici se vor fabrica produse fără gluten, și nu numai, care vor merge în cea mai mare parte la export. Numai investiția în prima linie de producție depășește cinci milioane de euro.

tradition-Famille-Cornu
Familia elvețiană care a pus bazele brutăriei care se extinde în România prin realizarea unei investiții de zeci de milioane de euro FOTO www.cornu.ch

Pe șantierul de la Mănăștiur, acolo unde s-a construit deja o parte a fabricii, este agitație mare. Constructorii încearcă să găsească soluții la problemele de pe șantier, iar într-unul dintre birourile provizorii amenajate pe șantier e o ședință condusă de Marc André Cornu, președintele și directorul general al grupului elvețian care realizează investiția de la Mănăștiur.

Îmbrăcat într-o cămașă de un alb imaculat, înconjurat de hârtii și de colaboratori, nepotul celui care avea să pună bazele companiei Cornu SA, în 1934, Marc André Cornu încearcă să găsească soluții pentru finalizarea primei linii și pornirea producției de la Mănăștiur. Într-un scurt interviu pentru Cetățeanul, Marc André Cornu a explicat planurile pe care le are la Mănăștiur și ce va produce fabrica sa în satul de lângă Lugoj.

Cornu a declarat că înainte de a alege Mănăștiurul pentru realizarea investiției a fost discutată și posibilitatea realizării investiției la Lugoj sau în apropierea Timișoarei, dar „a fost doar o primă întâlnire în care s-a făcut un schimb de informații, nimic mai mult”.

Planul investitorului elvețian este de a realiza la Mănăștiur 14 linii de producție. Acum se lucrează la prima linie de producție, în care se va fabrica un produs de panificație fără gluten. „E o pâine crocantă fără gluten. Acest tip de produs nu se regăsește pe piața din România. Clientela țintă este formată din persoane care aleg să consume acest tip de produse sau care consumă aceste produse din cauza intoleranței la gluten. O mare parte a producției va fi exportată”, a declarat Marc André Cornu, potrivit căruia în prima linie de producție vor fi aproximativ 25 de angajați. „Nu am întâmpinat probleme în găsirea angajaților. Singura dificultate de care ne-am lovit a fost găsirea unui tehnician. Din punct de vedere al angajaților, am primit un număr foarte mare de CV-uri. Cred că există un interes cu privire la domeniul de activitate. Cred că e un aspect important pentru populație faptul că industria care se dezvoltă aici este o industrie nepoluantă”, a mai declarat investitorul elvețian, care își propune să angajeze la finalul investiției de la Mănăștiur 300 de oameni.

„Avem surprize în activitatea de construcție a acestei prime linii de producție. Așteptăm să finalizăm această primă linie pentru a vedea la ce trebuie să ne așteptăm în continuare”, a mai declarat antreprenorul, care nu a putut preciza valoarea totală a investiției, precizând doar că numai investiția în prima linie va depăși cinci milioane de euro. Planul este de construire a 14 linii de producție. „În ceea ce privește investiția globală, acum nu am o cifră”, a mai spus Cornu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Bianka

  1 august 2016 at 15:03

  … si ca a cumparat fosta cofetarie Nicol nimic in text ?? Oricum era un birt acolo …. spre sa faca ceva ca lumea.

 2. Alin

  1 august 2016 at 17:42

  Pana la 300 muncitori e cale lunga.Sa vedem conditile de munca!

 3. Pingback: La fabrica de biscuiţi de la Mănăştiur încep angajările! Teste la prima linie de producţie | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017