Actualitate

Acuzat de DNA că i-a cumpărat pe șefii Poliției, lugojeanul Viscol este la un pas de eliberarea din arest

Acuzat de DNA că i-a cumpărat pe șefii Poliției, lugojeanul Viscol este la un pas de eliberarea din arest

Autoliv

Fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu și Iulian Boț, zis „Viscol” sunt la un pas de eliberarea din arest după ce Curtea de Apel Timișoara a decis să respingă cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile. Judecătorii au decis plasarea lui Munteanu și a lui Viscol în libertate sub control judiciar. Decizia nu este, însă, definitivă.

Curtea de Apel Timișoara a dispus punerea în libertate sub control judiciar a lui Iulian Boț „Viscol” și a fostului șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu. Fostul șef al IPJ Timiș este acuzat că s-a lăsat cumpărat de Viscol pentru a-l ajuta pe baștanul lugojean în rezolvarea unui dosar penal. După aproape jumătate de an în care Viscol și Sorin Munteanu au stat după gratii, Curtea de Apel a dispus punerea în libertate sub control judiciar.

Judecătorii i-au obligat pe Viscol și pe Munteanu să nu părăsească limitele județului Timiș fără încredințarea instanței, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la I.P.J. Timiş – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție. De asemenea, inculpaților li s-a interzis să ia legătura cu martorii din dosar. Decizia nu este definitivă, fiind contestată la Curtea Supremă.

Viscol și cei doi șefi din Poliție au fost reținuți și prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă la începutul acestui an. Referatul procurorilor DNA avea să arate că Viscol i-a cumpărat cu mii de euro pe șefii Poliției pentru a-i fi protejate afacerile ilegale cu mașini. Potrivit procurorilor, DNA, în grupul infracțional a fost atras și avocatul lui Iulian Boț, Marin Bâlc. „Activitățile infracționale ale grupării coordonată de inculpatul Boț Iulian s-au bucurat de sprijinul și protecția inculpaților Muntean Sorin Petru, și Pavel Dumitru, în calitate de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, respectiv șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a grupului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani”, arată procurorii DNA Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017