Administrație

Acoperișurile din Lugoj, pericol public! Autoritățile nu iau măsuri deși se poate produce oricând o tragedie

Acoperișurile din Lugoj, pericol public! Autoritățile nu iau măsuri deși se poate produce oricând o tragedie

Autoliv

Primăria și asociațiile de proprietari așteaptă să se întâmple o nenorocire ca să ia măsuri. La ultima furtună, mai multe bucăți din acoperișurile de pe blocurile din Lugoj au fost trântite la pământ. Doar întâmplarea a făcut că nu au produs pagube materiale sau pierderi de vieți omenești. Cu toate acestea, instituțiile responsabile nu iau nicio măsură pentru a reglementa problema acoperișurilor care sunt prost construite și nu au niciun fel de autorizație de la Primăria Lugoj.

Francisc Boldea folosește ca scuză faptul că cele mai multe au fost ridicate în urmă cu mai mult de opt ani, pe vremea când nu era el primar. Întrebat cine răspunde în situația în care se produce o tragedie, edilul Lugojului spune că responsabile sunt asociațiile de proprietari.

“Noi răspundem acolo unde este domeniul public. Ați văzut că imediat după furtună am intervenit în parc, la spital și așa mai departe. Acolo este domeniul privat și responsabilitatea revine proprietarilor și asociațiilor de proprietari. Acele acoperișuri s-au construit în urmă cu mai mult de opt ani, când nu eram eu primar”, spune Boldea.

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari consideră că răpunderea e comună și că Primăria nu se poate spăla pe mâini în acest caz.

“Fie că e vorba de acoperișuri, fie că e vorba de reabilitări parțiale, toate ar fi trebuit să aibă avizul și autorizarea Primăriei. Ori acest lucru nu s-a întâmplat și cei de la Primărie știu foarte bine asta. Dar știți cum e, dacă îl amendezi nu mai te votează”, afirmă Vasile Lazăr, care mai spune că președinții asociațiilor de proprietari nu au nicio putere să oprească ilegalitățile. “Președintele asociației degeaba se duce la om să-i spună că nu e legal să-și reabiliteze apartamentul, că nici nu-l bagă în seamă. Ba îl mai și înjură”

Francisc Boldea susține că Primăria a trimis de mai multe ori avertizări pe adresa asociațiilor. Cu toate acestea acoperișurile sunt la fel: ilegal construite și cu mari deficiențe!

Foto Arhiva

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Atos

    23 august 2016 at 12:35

    Se asteapta un nou eveniment gen Colectiv , ca sa isi dea seama de responsabilitatile lor si de vietile care sunt puse in pericol .

  2. ce naiba

    23 august 2016 at 16:08

    pai nu se lauda boldea ca reabiliteaza blocurile ,ca schimba tot ,faci acoperisuri noi ,a trimis asociatia sa semnam ,si acum cum dracu a uitat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Consilierii județului Timiș se întrunesc la sfârșitul lunii. Vezi ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii23 iunie 2017

Galerie FOTO – Prima comună din Banat care profită de pe urma autostrăzii Timisoara-Lugoj și își dezvoltă turismul local

Gabriel Iosa22 iunie 2017

Cine se dă ANAF TIMIȘ pe Facebook? Fiscul timișean contestă pagina de pe rețeaua de socializare

Banatenii21 iunie 2017

Ședință Consiliul Local Lugoj! Mai multe familii vor primi terenuri pentru construcția de locuințe

Banatenii21 iunie 2017

Primarul Timișoarei a dat dispoziție să se amenajeze „în regim turbo” o pistă pentru „bicicliștii răi”

Banatenii20 iunie 2017

Doi consilieri cer Consiliului Local Lugoj desființarea unei taxe încasate ilegal de la populație

Banatenii20 iunie 2017

C.A.P-ul e reîniviat în Caraș-Severin! Locuitorii unei comune se asociază să-și lucreze pământurile și să-și crească animalele

Banatenii20 iunie 2017

Lugojul rămâne fără societățile de salubritate și furnizarea apei. Meridian și Salprest nu vor mai avea voie să presteze servicii către populație

Banatenii19 iunie 2017

Salprest, la un pas de închidere. Retim e noul operator de salubritate pentru zona Lugojului

Banatenii15 iunie 2017

Proiect modern pentru transformarea pieței unei localități de lângă Lugoj

Banatenii14 iunie 2017

Mai mulți consilieri locali riscă amenzi de până în 2.000 de lei. Ce trebuie să facă în maxim două zile

Banatenii13 iunie 2017

Se surpă asfaltul sub mașini, în centrul Lugojului. Circulația e blocată pe un sens

Banatenii12 iunie 2017