Sport

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

6 piloţi de la Moto Extrem Lugoj pe podium în etapa a treia a Campionatului Naţional

Autoliv

O cursă aproape perfecta pentru piloţii de la Moto Extrem Lugoj, aşa poate fi caracterizată etapa a treia a Campionatului Naţional de Motocros, desfăşurată sâmbătă, 14 mai la Valea lui Mihai. Din cei şapte piloţi, câţi a deplasat Liviu Jigmond la cursă, şase au urcat pe podium, lucru care, după spusele antrenorului, nu s-a mai întâmplat până acum.

“E prima performanţă de o asemenea anvergură, ca aproape toţi sportivii de la Moto Extrem Lugoj să fie pe podium”, a afirmat Liviu Jigmond, antrenorul sportivilor de la Moto Extrem Lugoj.

Performanţa este cu atât mai mare cu cât cursa a fost una solicitantă, cu adversari de calibru, şi un traseu cu foarte mult nisip. Cu toate acestea, Mihai Stoichescu a spart gheaţa în acest sezon şi s-a clasat pe primul loc la clasa MX1. La aceeaşi categorie pe podium a mai urcat Vlad Roşu de la Lugoj, care a ocupat poziţia a treia. La veterani până în 48 de ani Giampiero Borghetti de la Moto Extrem a urcat pe locul doi, iar podiumul a fost completat de Marţian Ioviţă,  un sportiv tot de la Lugoj, pe locul trei. La amatori MX2, Alexandru Boran a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar la clasa 50 cmc, Mark Luca Ioviţă a ocupat locul doi, iar David Chivu – locul trei. Singurul sportiv de la Moto Extrem Lugoj care nu s-a clasat pe podium a fost Darius Miculescu, la 50 cmc, acesta din urmă clasându-se pe poziţia a cincea.

Mihai Stoichescu, pilotul cel mai reprezentativ al Lugojului, multiplu campion national, a reuşit în etapa de la Valea lui Mihai să urce pentru prima dată pe primul loc în această ediţie de campionat. Performanţa s-a datorat faptului că a trecut de la MX2, clasă în care a încercat fără succes să concureze în primele două etape, la MX1, cea care l-a consacrat şi unde este obişnuit să evolueze. Însă nu mai poate recupera punctele pierdute în primele etape, iar titlul naţional este compromis în acest an.

“Mă bucur că am revenit pe motorul cel mare de 450 de cmc, care mă caracterizează mai mult. Îmi pare rău în schimb că nu mai pot să ies campion pentru că am pierdut puncte. Sper să îmi revin şi să merg cât mai bine, aşa cum mergeam înainte”, a declarat Mihai Stoichescu.

“Ca să-şi schimbe stilul de pilotaj i-ar fi trebuit cel puţin un sezon în care să nu câştige locul întâi şi să se adapteze la motor mic, iar asta nu m-ar fi mulţumit.  Aşă că l-am adus din nou la categoria care l-a consacrat, adică MX1, motor de 450 cmc şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne-am luminat şi eu şi el şi am decis să se întoarcă acolo unde îi este locul. La MX2, chiar dacă sunt motociclete mai micuţe şi mai uşoare, acestea nu îl avantajează, pentru că cel puţin 10 ani a mers pe motor mare şi nu poate să meargă dintr-o dată la o categorie mai mică şi să câştige”, a completat Liviu Jigmond, antrenorul pilotului.

În Campionatul Naţional de Motocros va urma o pauză competiţională de cel puţin două luni, în care Mihai Stoichescu se va deplasa la Bucureşti şi în Ungaria pentru curse de antrenament, unde va avea concurenţă puternică, pentru a nu ieşi din ritmul competiţiei. Următoarea cursă oficială din Campionatul Naţional va avea loc la Odorheiul Secuiesc.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017