Actualitate

40 de persoane, dintre care 6 copii, salvate din calea apelor de pompieri la Şacoşu Mare şi Hodoş! 17 oameni, evacuaţi la Sinersig

40 de persoane, dintre care 6 copii, salvate din calea apelor de pompieri la Şacoşu Mare şi Hodoş! 17 oameni, evacuaţi la Sinersig

Autoliv

Zi interminabilă pentru pompierii timişeni. Încă de la orele dimineţii, toate echipajele disponibile în judeţ au avut de lucru, de vină fiind inundaţiile provocate de râurile umflate şi care au ieşit din matcă în Timiş. În zona Lugojului, cele mai grav afectate localităţi au fost Darova şi Victor Vlad Delamarina, mai exact satele aparţinătoare Sacoşu Mare, Hodoş, Visag şi Honorici.

Începând cu ora 8 dimineaţa şi până la momentul redactării acestei ştiri, pe raza judeţului au fost evacuate din calea apelor nu mai puţin de 53 de persoane, dintre care 20 la Hodoş, 14 adulţii şi 6 copii, 20 la Sacoşu Mare şi restul în alte sate din judeţ.

„Peste 50 de gospodării sunt inundate în cele două sate aparţinătoare de Darova. Avem patru bărci la Hodoş şi la Sacoşu Mare, pericolul nu a trecut, se intervine acum doar pentru evacuarea oamenilor, nu mai intervenim pentru degajarea apei. La Visag şi Honorici lucrurile par că s-au mai potolit, însă vom rămâne în alertă pe întreaga perioadă a nopţii”, a declarat pentru Cetăţeanul sublocotenent Bogdan Mutu, purtător de cuvânt ISU Timiş.

Şi la această oră, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, se acționează cu peste 100 de pompieri, 32 de autospeciale, 19 motopompe transportabile, 13 electropompe, 8 motopompe remorcabile şi 5 bărci. În ultimele 24 de ore, au fost primite peste 415 apeluri pe numărul unic de urgență 112.

Pompierii timişeni au dispus creşterea capacității operaționale, fiind chemat personalul din timpul liber și cerându-se forţe în sprijin de la ISU Arad și ISU Hunedoara. Inspectorul Șef și Șeful Centrului Operațional Județean s-au deplasat în localitatea Sinersig, marţi după-masa, unde s-a rupt un dig de pe un pârâu și au fost inundate 17 gospodării.

La orele 16:30 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia este prezentată situația la nivel județean și se hotărăsc măsurile ce vor fi luate în continuare.

[VIDEO] Inundaţii pe zeci de străzi din Lugoj din cauza ruperii de nori de marţi dimineaţa

[VIDEO&FOTO] Sate de lângă Lugoj, în stare critică! Case şi poduri la un pas să se dărâme

Drumul Lugoj-Buziaş, blocat de inundaţii! O femeie a rămas blocată în apă, se circulă prin Topolovăţu ca variantă ocolitoare

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017